Jdi na obsah Jdi na menu

Kompletní texty - WV - Torpédo

16. 11. 2006

PADAJ HLAVY, KUTÁLÍ SE PO HRADČANSKÝM RYNKU



*hudba i slova: Robert Kodym*

* Padaj hlavy, kutálí se po hradčanským rynku - nekopej je z kopce dolů, co to děláš Hynku. * Padaj hlavy, kutálí se z kopce do zatáčky - včera hlavy vymejšlely tunely a * pračky. * Šedý hlavy, kutálí se Nerudovou třídou - dvouocasej lev pobledlej prohýbá se bídou. * Kde domov můj? Kde mám tu svoji fabriku, už rozsekali prodali do posledního hřebíku. * Kde domov můj? Kde opilí jsou z rohlíku, kde stádo hloupých oslíků smeká kozlům zahradníkům. * Kde domov můj? Kraj mlíka, medu, perníku, kde rozdávají pořadník pro vstup do nekonečníku. * Tak kde domov můj? Kde lepší kaše na mlíku, mám jeden rodnej hnůj - českou despubliku, českou despubliku, smekni, připaž a stůj, českou despubliku tak svinstvo kamenuj, moji deziluzi sladkej rodnej hnůj - já republikuju! * Padaj hlavy, kutálí se dolů na náměstí - tý která tam bude první podržíme pěsti. * Na náměstí doleva do Valdštějnova sídla - taky už tam padaj hlavy, palác bez kormidla. * Dolní hlavy už se kulej hore do zatáčky - u brány krále Matyáše vyděsí vojáčky.

OREL V ORLOJI (RYTÍŘSKÁ)



*hudba i slova: P.B.CH.*

* Orel v orloji vychytá všechny krysy, lítá vysoko i tebe slyší. * Zavřená v bednách od soli - svoboda, dere se na svět, až srdce bolí. * Každá svině je po boji králem, kdo chce kam, pomožme mu tam, kam chtěl. * Kdo chce víc, spokojí se s málem, tak nasedej a jedem dál. * V lítém souboji začnou padat hlavy skopový, ohněm nebo mečem - v erbu orel dvouhlavý. * Velký vítězství na život a na smrt - bůh to ví, bez rozdílu slov, je to jedno velký vítězství. * Orel v orloji vychytá všechny krysy, lítá vysoko a křičí - svoboda! * Kouká se na svět jako malý děcko, je to tak od přírody - orel může všecko! * V lítém souboji začnou padat hlavy skopový, ohněm nebo mečem - v erbu orel dvouhlavý. * Velký vítězství na život a na smrt - bůh to ví, bez rozdílu slov, je to jedno velký vítězství. * Orlí korouhev cestu za světlem si proklestí, ohněm nebo mečem v erbu orel ve štěstí.

OTEVŘENÁ ZLOMENINA SRDEČNÍHO SVALU



*hudba i slova: Robert Kodym*

* Jsem jako vítr kterej sfoukne pírko ze tvejch dlaní, špínu jedný noci, jako hygiena ranní velká voda slzí, který spláchnou noční hříchy, tamburíny zvoní k operaci míchy narovnám ti páteř, poškrábu ti záda, pofoukám ti srdce, zrada kamaráda lásky účel světí prostředky a smetí, špínu jedný noci, který neuletíš * Otevřená zlomenina srdečního svalu, trápení a kocovina, vůně tvýho žalu. * Vypustíš svou hříšnou duši do slanýho moře, neumírej děvče moje chci ti říct že: * Ohořelou károu chtěl bych dojet ke hvězdám, který svítily z tvejch očí dřív než červotoči se do tvýho srdce daj. * V ohořelym autě už dva měsíce nedejchám, sám se svojí vinou, už nikdy nechci jinou, už asi nedoufám. * Pláčem solíš otevřený rány co se hojí, tvoji krev i tělo příjímám pod obojí. * Stejný lidi se soumrakem mají stejný stíny, zmizelas jak před přízrakem, padám do hlubiny. * Tvůj pramínek vlasů zaliju včelím voskem, koukám na tu krásu a nechápu to mozkem to co jsi mi dala já nikomu už nedám, tak mi řekni má opičko proč tě marně hledám. * Otevřená zlomenina srdečního svalu, trápení a kocovina, vůně tvýho žalu vypustíš svou hříšnou duši do slanýno moře, neumírej děvče moje chci ti říct, že: * Ohořelou károu chtěl bych dojet ke hvězdám, který svítily z tvejch očí dřív než červotoči se do tvýho srdce daj. * V ohořelym autě už dva měsíce nedejchám, sám se svojí vinou, už nikdy nechci jinou, už asi nedoufám.

SLEČNA ANNA JE ZA VODOU



*hudba: Pavel Karlík, slova: Robert Kodym*

* Slečna Anna je za vodou, jsem sám s hořkou svobodou a já fakt nevím, co bude dál? * Dejchám vzduch se zradou, Anna to netuší - nevnímá, tak tu musím na mostě stát. * Pane Bože, vrať mi vílu, nebo jenom trochu její lásky, víš já musím skočit, mám jí tak rád. * Pane Bože, dej mi sílu, vzpomenu si na obrázky - bylo léto děvětadevadesát. * Slečna Anna je za vodou, klesám s černou pohodou, vážně nevím, co udělám. * Kráska se nezabíjí, ona se v zrcadlech objímá, tak proč chci na tom hnusným mostě stát? * Né, teď se nerozejdem, né jenom pro blbej den - Anna, srdce a sabotáž. * Né, já to neposbírám, né jizvy neotvírám - bez moře neztroskotáš. * Pane Bože, vrať mi vílu, nebo jenom trochu její lásky, víš já nechci skočit, mám jí tak rád. * Pane Bože, dej mi sílu, vzpomenu si na obrázky - bylo léto děvětadevadesát.

MYSLÍM NA TEBE



*hudba: Jana Kirschner, slova: Jana Kirschner*

* Ani nevíš, jakou cítím sílu, když myslím na mě a na tebe, noc ke mně přivolá tě jako vílu povedeš mě do nebe. * Ani nevieš, akú cítim silu, keď myslím na mňa a na teba, ja som ty a ty si já, tá sladká ceremónia. * Myslím na tebe s tebou i bez tebe a světlo na úsvitě vystoupí, před tebou se skloní a rozezní se zvony, když duše tělo opouští. * Noc je kolem, ty jsi jako sen, co nikdy nezačíná, nekončí, jak příliv oceánu, řešení hlavolamu, jak zem co obrací se ke slunci. * Uprostred noci tancovať bosía kričať len tak z plných pl'úc, ty si to svetlo ja sa v ňom točím, na to sa nedá zabudnúť. * Myslím na tebe s tebou i bez tebe a světlo na úsvitě vystoupí, před tebou se skloní a rozezní se zvony, když duše tělo opouští.

PANNA



*hudba i slova: Robert Kodym*

* Já se tě ptám, jak je to s tvýma rohama, já se tě ptám na nevinnosti mezi dívkama, jsi téměř panna, já samou láskou uvěřím, brutálně sama, celý noci sedím u dveří. * Teď se mnou zpívej nananana - šananana - panenka, panna. * Já se tě ptám, jak je to s tvýma rukama, já se tě ptám, na sladkosti mezi kapkama, jsi téměř panna, já samou láskou uhořím, totálně sama, celý tejdny hladem živořím. * Tak se mnou zpívej nananana - šanananana - panenka, panna. * Nepomilovaná moje milá duše - nymfa hoří vášní, kolem její krásné hlavy ve snu letí anděl prostopášný. * Černé peří s pachem síry, krve plamen hoří, vzýván bratry netopýry, do lůna se boří - v její oratoři. * Já se tě ptám, co se ti zdálo tuhle noc, já se tě ptám, umírám, přijď mi na pomoc, jsi téměř panna, já se v tý touze utopím, tak nebuď sama v sobotu se svým konopím. * Tak se mnou zpívej: Haré Kršna - Haré Ráma! * Já se tě ptám, na plány v tomhle století, já se tě ptám, ty opanuješ svoje oběti, jsi asi panna a mě už brzy odvezou, jsi svatá Anna křížená s matkou Terezou. * Tak sám si zpívám: Aleluja - Hosana! * Nepomilovaná moje milá duše - nymfa hoří vášní, kolem její krásné hlavy ve snu letí anděl prostopášný. * Černé peří s pachem síry, krve plamen hoří, vzýván bratry netopýry do lůna se boří - v její oratoři.

PAL VOCUĎ



*hudba: Michal Ambrož, slova: Michal Ambrož*

* Hej koukej jít dál, nemáš důvod tu stát, takhle na mě ten pán co stál na rohu řval: * Ty co maj vlasy jako slečny, ty jsou pro nás moc nebezpečný, znásilňujou naše ženy radši bych je viděl vykleštěný. * Pal vocuď hajzle, pal vocuď hajzle, pal vocuď hajzle, pal vocuď hajzle. * Sed jsem si o kus dál, přišlo na mě spaní, koukej vstávat a pal křičí na mě paní: * Ty co nejsou vyholený, myslej že maj všechno dovolený, lžou a kradou jako straky tak jakýpak s nima pořád fraky. * Tak jsem do parku vlez na lavičku si sed, zavřu voči a hned stojí tu žlutej pes. * Voči má na mě vyvalený a přitom zuby vyceněný, myslí si že jsem jeho kost tak teď toho mám tak akorát dost: * Pal vocuď hajzle, pal vocuď hajzle, pal vocuď hajzle, pal vocuď hajzle.

NÁTĚR



*hudba: P.B.CH., slova: Robert Kodym*

* Já budu dobrej kejml, já budu dýl bíma sát. * Já budu sbírat lejna, já krokodýl majestát. * Stevarde, z blůzy v klus, já mám blues, najdu cestu dlouhou. * Dáma s proudem v hlubinách každým oudem víří strach. * Nátěr - Rasputin, mon dieu, nátěr - v medu karabáč, posílí, když nezabije. * Nátěr - ó přesladká harpie, nátěr - plamen polykač, vykloktej s ním! * Ach bože, brutál, bejby, ach bože krematoriát, do dubu drába Rejdy vrtaj se roháči, Máša pláče do koláče. * Setřes hnůj, pevně stůj, teď moji lásku inhaluj. * Nátěr - Rasputin, mon dieu, nátěr - v medu karabáč, posílí, když nezabije. * Nátěr - ó přesladká harpie, nátěr - plamen polykač, vykloktej s ním! * Kostěj bězsměrtnyj - Grigorij Jefimovič - Kostěj bězsměrtnyj - Grigorij Jefimovič!

TORPÉDO



*hudba i slova: Robert Kodym*

* Sháním práci, nechci, mezi bezobratlý lidi, moje hlava v likvidaci, kamarádi chudáci - čudáci, jedu vlakem do rodnýho města, kde mě nenávidí - řítí se muzika povodeň pro uši bolšeslavíka. * Ve stanici Výrov přisedla si čistá dívčí duše, povídám jí, vílo, jedu tady sám, tak vyprávěj, neřekla mi nic a její chladné tělo začlo hořet, a když dohořelo jeho krásný hlas tím vlakem zněl: * Nejsem stádo - mám svoje krédo, na tebe vystřelím z krve a lásky torpédo. * Nejsme stádo - nejsme stádo, mou pravlastí z mléka a strdí je eldorádo. * Sháním práci, nechci, mezi bezobratlý lidi, moje srdce v levitaci, hromy a blesky a její chuť, já asi láskou umřu jako motýl mezi okny v pavučině, řítí se muzika pro uši pyromaniakanálníka. * V osamělým kupé ochutnávám její vodu živou, nymfa - čarokráska mojí sladké písni naslouchá, podléhám té víle, hořím láskou uhrančivou a když dohořím uslyším svůj hlas, který vlakem zní: * Nejsem stádo - mám svoje krédo, na tebe vystřelím z krve a lásky torpédo. * Nejsme stádo - nejsme stádo, mou pravlastí z mléka a strdí je eldorádo. * Nejsme stádo - nejsme stádo, láska je výbušnina pro naše komando. * Nejsme stádo - nejsme stádo, velbloudím způsobem porodím supertornádo.

KŘIŠŤÁLOVÁ



*hudba i slova: P.B.CH.*

* Do srdcí, do slzí může se vejít láska má. Po ránu jí to sluší, má plnou náruč - laskavá. * V korunách lipových maluje v tónech perleťových, tak velká je tvoje láska. * V jeřabinách, probudí se mladá a v noci spí ve hvězdách. * V rozvalinách, ve vodě ji hledám, navěky zůstává. * Do moří, do pouští vdechneš to, co nám láska dá. * Vůbec nic nebolí, ve vlasech. * V jeřabinách rudý slunce hledáš, za úsvitu schoulená. * Křišťálová slza rosou stéká, navěky zůstává. * Věrná - zůstává - křišťálová duše zůstává.

MAŠINFÜHRER



*hudba: P.B.CH., slova: Robert Kodym*

* Jsem doktor Schmirgel z eneser a jsem hustej, ňáký lidi spěj a ňáký chlastaj. * Nebudu spát sám, poletím ke střechám, jsem doktor Schmirgel z eneser a jsem hustej. * Já, holubic mašinführer, zapálím tvůj feuer, já pokoutní Schmeisser dealer, tak schnell, robka moja. * Kam jsi, kam jsi, kam jsi šla, kde máš svýho svůdce, mokrý stopy na dlažkách, hledá tě strojvůdce. * Ty jsi jako já, teď v tom taky lítáš, jsem hodnej a zlej, ein zwei drei vier pět sex sedum. * Já, holubic mašinführer, zapálím tvůj feuer, já pokoutní Schmeisser dealer, tak schnell, robka moja. * Ty jsi jako já, někdo hledá, někdo nedá, ty jsi jako já, někdo sedá a někdo zvedá. * Já ve vší úctě: tvůj mašinführer.

POUŠTNÍ KOMTESA



*hudba: P.B.CH., slova: Robert Kodym*

* Jsi pouštní komtesa, jsem rád, že se neubráním, vranná noc tě chrání, ó moudrá nebesa. * Skrz čarovějník měsíc světlo krájí, jsi bosá víla v ráji. * Holubice černá všechno smíš, noc ti čechrá křídla. * Letíš se mnou do korun a do větví, vždyť víš. * Plavem spolu v nočních zahradách, kde nikdo nikdy nespí. * Láskou tě okovám, když veršotepec noční slova splétá. * Očarovaná ohnivá, tisíc a jedno přání. * Teď vcházíš bosá, důstojná a stromy hlavy své sklání. * Políbím tě na mešitěv loďce z pavučin, tvých smaragdů a závojů. * Letíš se mnou do korun a do větví, vždyť víš. * Plavem spolu v nočních zahradách, kde nikdo nikdy nespí. * Padáš sama ve svých závojích - křičíš. * Utkáme se v pouštní bouři - útočíš. * Letíš se mnou do korun a do větví, když spíš. * Usínáme v cypřišových zahradách - zhášíš.

KDE JE ČESKÝ KRÁL?



*hudba i slova: Robert Kodym*

* Dneska už víme, kdo byli husité, byli vrazi dětí, mužů a žen. * Dneska už víme, že vládli teroru, novicka i rabín - každý upálen. * Dneska už víme - národní obrození je plné lží, taková nafouknutá věc. * Dneska už víme, že i pan Masařík kradl a zradil ve jméno buržoazní rebélie. * Dneska už víme, že generál KGB tvrdí, prej zident Beneš byl agent Stalina. * Dneska už víme, že není bez hříchu, v dekretech z jedu presumpce viny, tak potichu. * Vyzývám k revoluci srdcí lidu koruny svatého Václava. * To co známe dnes, to není matka vlast a naše otčina. * Je to jenom zatuchlá administrativa, instituce studená, kterou nikdo v srdci nenosí. * Tak pozor tohle není na zkoušku, fakt voláme na poplach, tohle není protestsong, je to povstání. * Větrají se paláce v rámci defenestrace z oken letí balónky tak vysoko, až prasknou - padají. * Je ticho - co bude dál - je ticho a já se ptám: * Kde je český král? Kde je český král? Kde je český král? Kde je český král? * Dneska už víme, když rudá armáda dobyla Berlín znásilnila na stotisíce žen. * Tak blagadarju, no to je paráda, pět tisíc z nich se pak oběsilo. * Devátý květen. Praha je vítá, šeříky v rukou je lásky čas - zas ti samí občané před třemi lety na Staroměstském náměstí, nadšeně hajlují a přitom zpívají Kde že domov můj. * Ta samá partička za Josifa tatíčka sepisuje petici: popravte tu zrádkyni doktorku Miladu. * Dost podobné sdružení pořádalo srocení na tom samým náměstí, aby došli k zjištění, že socha Panny Marie je z kamene a nelétá.

NAHÁ 2006



*hudba: P.B.CH., slova: Robert Kodym*

* Najednou lítaš nad vodou, ne náhodou a včera si se chvěla. * S náladou mizíš oblohou, všude barvy jsou, splývaj naše těla. * Přilítnou broučci s podkovou, svítí lucernou, moucha pracky zvedá. * P.B.CH s rybou kouzelnou hlída pod tebou, vědí, co je třeba. * Jseš motýl, zkoušíš projít tmou, budeš nahá. * S tou rybou kouzel plout ve dvou, budeš nahá. * Andělé svícny pozvednou, světlo proudí tmou - týdnů třistatřiatřicet. * Cesty jdou, ústí v jedinou, končí nirvánou, láska břehy zvedá. * Znamení dogy s kočičkou v kýbli s bublinou, díra v sýru touží. * Do peří bílou ponorkou letíš spirálou, prstem v louži kroužíš. * Bublinu v kýbli nech si zdát a buď nahá, s kobylkou v trávě budeš spát taky nahá. * S hlemýžděm založ novej stát a buď nahá, tvůj had a skřítek tě má rád, když si nahá. * Už víš, že sex a prachy lžou, když si nahá, kytky ti vlasy provlíknou, když si nahá. * Přilítnou broučci s podkovou, svíti lucernou, moucha pracky zvedá. * P.B.CH s rybou kouzelnou hlídá pod tebou, vědí co je třeba. * Andělé svícny pozvednou, světlo proudí tmou - týdnů je třistatřiatřicet. * Cesty jdou, ústí v jedinou, končí nirvánou, láska břehy zvedá.