Jdi na obsah Jdi na menu

LUCIE potvrdila na rok 2014 koncertní šňůru

28. 5. 2013

Dlouhoočekávaná informace se stala realitou. Lucie potvrdila na tiskové konferenci koncertní turné, které zahájí na jaře příštího roku. To začne dvěma vystoupeními v Košicích a v Bratislavě, posléze se dočkají fanoušci v Ostravě, v Brně a v Praze. Turné zajišťuje agentura Live Nation, jež do Česka vozí největší zahraniční hvězdy.

"Jednali jsme s Lucií několik měsíců. Připravujeme velkou výpravu za použití audiovizuálních vymožeností, které Lucie před deseti lety ještě využívat nemohla," řekl médiím Robert Porkert, ředitel české pobočky Live Nation.

Koncerty dle předběžných informací trvat okolo dvou hodin a většinou v původním aranžmá představí největší hity. Nejslavnější sestavu doplní za bubny Kollerův syn Adam, jenž otce bude za bicími během některých písních zastupovat.

Comeck Lucie bude také patřičně zdokumentován. Česká televize bude natáčet dokument o skupině a zaznamená také její pražský koncert. "Na všech kanálech České televize včetně vznikajícího kulturního kanálu ČT Art uvidíte pořady o Lucii," prozradil Jan Potměšil z ČT.

Zapojí se také česká pobočka Universal Music, pro kterou je Lucie s 1,1 miliony prodaných desek jednou z komerčně nejúspěšnějších kapel. Od 1. června bude vydavatelství Universal digitálně prodávat alba Lucie na iTunes, o měsíc později jejich distribuci rozšíří a nabídne je i do streamovacích služeb typu Deezer. V plánu je také vydání všech alb včetně boxu zahrnujícího záznamy ze starších vystoupení skupiny v Lucerně.

 

 

lucie_turne_2014.jpg

 

TURNÉ LUCIE 2014

pondělí 26. 5. 2014 - Košice Steel Aréna
čtvrtek 29. 5. 2014 - Bratislava Slovnaft Aréna
neděle 1. 6. 2014 - Ostrava Čez Aréna
středa 4. 6. 2014 - Brno Kajot Aréna
úterý 10. 6. 2014 - Praha 02 Aréna