Jdi na obsah Jdi na menu

MF Dnes: Lady Karneval je hit jako kráva. Vyloženě si koledoval o rockovou verzi, uvedl Robert Kodym

13. 11. 2008

ObrazekV dnešním čísle MF Dnes byl článek poutající na videoklip Lady Karneval. Dozvíte se jak probíhalo natáčení, zda-li se na něm podílela kapela a mnoho zajímavostí okolo. V příspěvku naleznet hlavní část.

 

 

 

Kdyby jej museli platit, byl by to podle kapely Wanastowi Vjecy nejdražší videoklip historie české populární hudby. Animovaná podoba remaku skladby Karla Gotta Lady Karneval vznikla jen díky přátelské výpomoci a partě nadšenců z bratislavského Štúdia 727. „Naštěstí se vše realizovalo v rámci sousedské výpomoci, takže český gramoprůmysl nezkrachuje,“ říká zpěvák Robert Kodym.

 

„Lady Karneval je hit jako kráva. Vyloženě si koledoval o rockovou verzi,“ vysvětluje správně po rockersku Kodym celý nápad. Minifilm, v němž hlavní roli sehraje Lady Karneval, animovaný Kodym, rozzuřený býk a „božský“ Karel, vznikal celý rok pod producentským vedením Ladislava Dedíka.

 

„Podle mě má ten klip nevyčíslitelnou hodnotu, ale kdybychom se přesto bavili jen o číslech, tak by se při rozsahu toho videoklipu cena pohybovala mezi osmi až deseti miliony slovenských korun (6,5 až 8,5 milionu českých korun),“ tvrdí Ladislav Dedík. Děj videoklipu se odehrává na španělském venkovském sídle, autorem námětu je Karol Vosátko, který s Vladimírem Králem spolupracoval i na scénáři a režii. Kapela se na realizaci nepodílela.

 

A co na to Karel Gott? „To by mě taky zajímalo,“ glosuje otázku Robert Kodym s tím, že se s nejpopulárnějším českým zpěvákem o videoklipu jejich verze Gottovy slavné písně dosud nebavil.

Zdroj: mfdnes.cz, foto: Universal Music

 

Náhledy fotografií ze složky Klip Lady Karneval

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

danask - lady carneval

14. 11. 2008 17:30

dost dobry. me se teda libi. docela bych si to vymnenila stou lady v ty sprse. Kluci, drzste se, natacejte, konzertujte y vydavejte CD dal. Jo, a hlavne to DVD z Lucerny.Zdravim cauky. DANA