Jdi na obsah Jdi na menu

Nedávno jsme dokonce dostali nabídku na 15 miliónů za vystoupení Lucie, prozradil Kodym

9. 6. 2011

kodym_kytara-n.jpgRobert Kodym se po čase opět objevil jako host na Frekvenci 1. V tradičně odlehčeném výslechu, o který se postarala originální dvojice Roman Ondráček a Miloš Pokorný, padly rovněž otázky okolo činnosti Wanastowých Vjecí, a také bylo opět naťuknuté téma o možném návratu Lucie na scénu.

 

Jak už je delší dobu známo, tak se WV vrací na scénu ve staronové sestavě s bubeníkem Štěpánem Smetáčkem a s náhradou za P.B.CH. baskytaristou Radkem Havlíčkem. "Kapela byla v minulosti takovej vedlejšák. Udělali jsme nějakou desku a pak jsme hlavně pracovali pro skupinu Lucie a dva roky se nic nedělo, což se teďka změní," uvedl lídr projektu.

Nejbližší věcí, kterou populární Vjecy hodlají realizovat je nové album. "Všechny správný desky vycházejí na podzim, takže na podzim bude hotové. Máme připravených asi 170 písniček, které jsou ve stádiu vývoje. Teď je budeme aranžovat a postupně začneme nahrávat," prozradil Robert Kodym. "Viděl bych to, že by placka mohla být na světě tak asi 15. října," doplnil.

Po listopadovém odchodu P.B.CH. ze skupiny se ale spojení mezi dvěma dlouholetými spolupracovníky nepřerušilo. "S P.B.CH. si občas telefonujeme. Poté, co Lucie získala významná ocenění Andělů dvacetiletí, se začaly množit poptávky na její koncertní vystoupení. Dostali jsme dokonce nabídku na 15 milionů za jedno vystoupení na nějaké oslavě. To mně připomnělo model jako hrát na svatbě brunejskýho sultána," pravil s úsměvem zpěvák a kytarista. "Ty finanční částky jsou už takové, že to už trochu mozek zaměstná. Hmm, už je to hodně peněz. Tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál."

Na přímou otázku, zda-li je vůbec reálné, že by se kapela Lucie dala opět dohromady s tím, že by se třeba natočilo i nové album, Robert odpověděl: "Já myslím, že jo. Je to asi podmíněné tím, že by se to celé zrealizovalo pomocí modelu, který použila skupina Metallica. Zdokumentovala to na DVD. Do kapely pozvali speciálního psychologa, jenž u nich ty sociálně patologické jevy vysledoval, poukázal na ně, popsal je a oni si vše uvědomili. Aha, tak my spolu můžeme úplně báječně fungovat, ale ten si musí dát pozor na tohle, ten na tohle, ten na tohle a pak to může být v klidu."

Z Robertova tvrzení je zřejmé, že případný reunion Lucie není nereálný. Je tam ale blíže nespecifikovaný otazník... Zároveň však přiznal, že se mu stýská po některých písních, které právě napsal pro pokrevně spřízněnou kapelu. "Rád bych je hrál, ale dost dobře nemůžu, protože jsem je třeba zpíval jen z části," uvedl.

V reakci na dotaz, co říká na nejnovější sólové album Davida Kollera řekl: "Pro něj je dobré, že je to způsob jeho seberealizace. Není ovlivňovaný ani Kodymem, ani Dvořákem, ani P.B.CH. k tomu, aby to byla hudba, která uspokojí fanoušky skupiny Lucie. Myslím, že David v té své volné tvorbě na to netlačí, a proto je to jiné," okomentoval.

"Desátého čevna máme takový pidikoncert v Praze v klubu Mlejn, takže jestli nás chce někdo vidět, takhle čerstvý, jak jsme teď, tak ať se na nás přijde podívat," nalákal všechny fanoušky. (Dle posledních informací je koncert již vyprodaný - pozn. na okraj)

Celý rozhovor si můžete poslechnout zde - audio.